Straffe streekproducten

Straffe streekproducten

Ontdek onze heerlijke streekproducten en steun de lokale producenten.

Dat Vlaams-Brabant rijk is aan streekproducten is geen mysterie. Naast de verse producten zoals grondwitloof, druiven, appels, peren, oesterzwammen, asperges, … zijn ook tal van andere producten vertegenwoordigd in de regio. Denk bijvoorbeeld maar aan de vele bieren en wijnen, snoepjes, confituren, honingsoorten, chocolade, koekjes, en ga zo maar verder. Het aanbod aan Vlaams-Brabantse streekproducten lijkt eindeloos!

Het succes van streekproducten ligt voor een groot deel aan zijn authentieke smaak en kwaliteit. Steeds meer mensen geloven in lokale, biologische en betrouwbare producten. Wie lust nu geen puur en vers product?!

Het gebruik van streekproducten biedt ook heel wat voordelen. De ecologische voetafdruk wordt ermee verkleind en het geeft ook een identiteit aan de streek. Denk bijvoorbeeld maar aan het Pajottenland, de enige streek waar lambiekbier gebrouwen kan worden. De productie van streekproducten creëert tevens ook een grotere naamsbekendheid van een gemeente. Zo wordt er indirect kleinschalige recreatie en toerisme ontwikkeld, wat dan weer leidt tot een stimulering van de lokale economie en regionale werkgelegenheid.

Steun onze Straffe Streek en koop lokaal!

Ontdek onze producten, producenten, verkooppunten, horecazaken, logies en nog veel meer.

Ontdek de 'Straffe Streek'